Terugblik: KFC Putte – KSV Schriek 0-3

Wat een prestatie van onze ploeg!
Tegen een uitstekend Putte voerden onze mannen de taken tot in de puntjes uit. Strakke organisatie, een sterke Stef in doel, en toen de storm ging liggen een uitstekend voetballend Schriek met drie geweldige goals.

De wedstrijd begon met een sterk Putte. Vlotte combinaties, druk op de bal en enkele halve kansen en afstandsschoten. Stef kreeg aardig wat werk op te knappen en deed dit voortreffelijk! Voor we zelf aan aanvallen konden denken waren er al 20′ voorbij, maar via Gyllian, Gommers maar vooral Lars Geybels kregen we de mooiste kans. Lars in het straatje, bal afgeweerd door de doelman, Gyllian kreeg de rebound niet in het verlaten doel, net voor de lijn keerde een verdediger de 0-1. Rusten dus bij een 0-0.

Dit opende perspectieven want ondertussen weten we dat onze mannen de 2e helft steeds dat ietsje extra brengen! Vandaag was dat niet anders. We voetbalden ons veel meer onder de druk uit, Maxime stak de gevaarlijke Suarez in zijn achterzak en de ruimtes werden veel beter gevonden. Op het uur kwam een afgeweken voorzet van Nijs in de voeten van Senne De Rijck. Onze middenvelder legde de bal goed en kogelde deze staalhard in de benedenhoek en 0-1!
Putte was aangeslagen, Gommers werd door Abdellah neergelegd op weg naar doel. Met geel kwam deze laatste goed weg. De vrije trap werd geblokt. Enkele minuten later werd Tommy opnieuw foutief gestopt door zijn toekomstige ploegmaats. Yentle zette zich achter de bal en schilderde deze via de deklat in de kruising en 0-2!!!
Onze verdediging bleef uiterst scherp en secuur verdedigen, dit gingen we niet meer afgeven!! Voor de kers op de taart zorgde Lars Geysels. Sou recupereerde de bal, zette Hamdi op weg naar de goal. Ryan, niet zelfzuchtig, legde het leder in de loop van Lars Geysels en deze schoot de 0-3 mooi onder de uitlopende doelman!!! 0-3! Dolle vreugde bij de spelers en talrijk opgekomen Schriek supporters, de zege was binnen en 21/21!!

Volgende week volgt een nieuwe derby, in en tegen Booischot. Dit zal gebeuren zonder Gyllian Van Vaerenbergh die zijn 3e geel pakte. Maar de huidige groep is zo sterk dat we dit ongetwijfeld collectief gaan opvangen!!