Terugblik: KSV Schriek – KFC Walem 3-1

Naar aanleiding van deze topper presenteerde onze club een zéér geslaagde footlunch!
Zoals gehoopt zorgde onze ploeg voor een even zéér geslaagd extra dessert!

Dezelfde 11 starters die vorige week in Lint begonnen en ook dezelfde bank.
In Walem leden we in de heenronde een pijnlijke nederlaag, die leidde tot het vertrek van ons toenmalig trainersduo.
De wedstrijd van vandaag begon evenwichtig met twee goed voetballende ploegen. We hadden onze handen vol met de broers Bouwmeester, die enkele malen gevaarlijk voor Stef verschenen. Zelf gingen we zeker ook onze kans nadat het duo De Maegd – Van Craen vat kregen op de jongste Bouwmeester, en uitblinker De Rijck de oudste Bouwmeester begon te overtroeven.
Een mooie voorzet van onze Viking, de goed gerichte kopbal van Gommers werd afgeblokt.
Diezelfde Gommers maakte ruimte voor zichzelf en zijn knal vloog via de paal en de doelman… terug het veld in.
Niet veel later een actie over links, Van Vaerenbergh met de voorzet en Senne De Rijck tikte bij de 1e paal binnen! 1-0, dat was meteen ook de rust stand.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Steeds opletten voor de broers! Op het uur maakte De Rijck zijn enige fout van de match, al was het van Bouwmeester ook goed uitgelokt. Senne tikte de aanvaller aan en de uitstekend leidende ref wees naar de stip. Bouwmeester liet na wat De Rijck wel deed: scoren! Alhoewel….zijn strafschop was echt goed getrapt, maar de redding van Stef Van Winkel was fantastisch. Hij ranselde de knal uit zijn kooi en bepaalde daarmee het uiteindelijke resultaat!
Een beetje aangeslagen door die misser letten de Walem spelers effe niet op en het was 2-0. Senne Emmeregs speelde in op Gylli, maakte de overlap en kreeg de bal mee, voorzet in 1 tijd en uiteraard was Gommers op de juiste plaats om binnen te vlammen! Een aanval uit het boekje en 2-0.
Toen omstreeks de 65′ de doelman van Walem zich verslikte bij het proberen dribbelen van Sou tikte deze de 3-0 via dezelfde doelman tegen het net: boeken toe en match gespeeld. Enig smetje was de ongelukkige, en onnodige tegengoal, waar een voorzetschot via het been van De Maegd een beresterke Van Winkel kansloos achter liet en 3-1.

De 15/15 is een feit, de 4e plaats minstens 2 weken voor ons. Chapeau mannen!!!

Volgende zondag spelen we in en tegen VC Wilrijk voor een plaats in de finale van de beker van Antwerpen, en binnen 2 weken hervatten we de competitie met een nieuwe thuismatch, tegen zwart beest Aartselaar.
Enig smetje op een prachtige zondag voor onze club is de blessure van “viking” Coertjens. Hij brak enkele ribben maar speelde nog een kwartier verder tot aan ‘t einde van de match. Ongelooflijke blijk van karakter en doorzettingsvermogen!! Snel beterschap Ricky!!